Portada

Agenda

Multimèdia

Xifres

Autors

La Confederació Sardanista de Catalunya presenta la web sardanista més completa de la xarxa: www.portalsardanista.cat

24/2/17 -
  • La nova pàgina estarà operativa a partir del dimecres, 1 de març
  • L’amplitud i varietat de la informació disponible permet oferir servei al col·lectiu sardanista i al públic en general
  • Un dispositiu tecnològic permetrà per primera vegada que una confederació de cultura popular faciliti a les seves entitats la creació unificada i senzilla de les seves pròpies webs

L’Auditori LAB del Palau de la Virreina de Barcelona ha acollit la presentació de la nova pàgina web de serveis i aglutinadora del món de la sardana, anomenada www.portalsardanista.cat, de la Confederació Sardanista de Catalunya. Centralitzarà per fi en un únic espai tota la informació rellevant del món de la sardana d’internet i estarà plenament operativa el dimecres, 1 de març.

Així, la nova pàgina compta amb diversos recursos multimèdia, amb prop de 100 vídeos musicals, didàctics i de reportatges. També s’integra amb d’altres webs i xarxes socials, com ara amb la compartició de recursos de Viquipèdia, Google Maps, Youtube o el material multimèdia de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Paral·lelament, recopila més de 120 programes sardanistes de ràdio en actiu, les seves gravacions, i la seva emissió en directe.

A més a més, disposa d’una nova funcionalitat per a les més de 400 entitats que conformen la Confederació Sardanista de Catalunya: una plataforma tecnològica que permetrà que puguin publicar ‘miniwebs’ amb tot el seu calendari d'activitats i les seves notícies amb un mínim esforç. Serà un servei gratuït i és la primera vegada que s’impulsa des d’una confederació de cultura popular en vers les seves entitats federades.

Informació enciclopèdica

Igualment ofereix un extensa enciclopèdia amb més de 32.000 obres per a cobla i 4.500 compositors, amb informació relativa a la seva autoria, estrena i d’altres dades; un fons d'imatges de domini públic que poden ser utilitzades en premsa; un diccionari sardanista amb més de 200 termes per a qualsevol redactor que hagi de cobrir una informació sobre sardanes i una hemeroteca amb més de 2.000 notícies. També recopila un extens llistat de cursets, i un recull de centres on es poden aprendre a tocar els instruments de la cobla.

L’única agenda sardanista completa

També proporciona l'agenda sardanista més completa de la xarxa. Cada any se celebren més de 3.000 activitats sardanistes arreu de Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord i l’únic recurs que recopila totes aquestes informacions és l’agenda de la Confederació Sardanista de Catalunya. Es tracta d’una poderosa eina que permet cercar per múltiples criteris combinables i que, malgrat ja existia a la pàgina precedent, ara s’ha millorat.

A més a més, la nova web estarà integrada amb la de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS). Així, tota la informació d’anuncis de concursos, inscripcions i resultats del món de la sardana esportiva es tramitarà des de www.portalsardanista.cat.

La web també estarà adaptada perquè es pugui consultar des de qualsevol dispositiu mòbil i tindrà una secció d’avisos d’última hora. En aquest sentit, tothom que ho vulgui es podrà subscriure al butlletí informatiu Infosardana, que fins ara era mensual i passarà a ser setmanal i s’enviarà automàticament via correu electrònic

A l’esdeveniment hi ha assistit Francesc Fabregat, Cap de Cultura Popular de l’Ajuntament de Barcelona; Antoni Herrera, subdirector de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya; Juanjo Puigcorbé, Diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona i Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya..

Aquest nou portal substitueix la pàgina actual, creada l’any 2001, que malgrat actualitzar-se constantment encara no s’havia pogut renovar als formats digitals d’avui en dia. El projecte és possible gràcies a l’ajuda de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida i la Diputació de Girona.

 

Sobre la Confederació Sardanista de Catalunya

La Confederació Sardanista de Catalunya és una entitat de 3r nivell que aglutina un doble vessant: totes les federacions sardanistes territorials de Catalunya i el Rosselló i totes les organitzacions dels diversos actors sardanistes: cobles, colles i associacions.

La Confederació Sardanista de Catalunya és el punt culminant d’un procés per tal d’unificar totes les expressions i entitats sardanistes sota una figura que eviti duplicacions. És l’interlocutor únic per a l’administració pública per a grans temes sardanistes d’àmbit nacional i promociona, difon i defensa la sardana.

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.