CERCADOR

Actuació. Foto: Martí E. Berenguer

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

General. Foto: Martí E. Berenguer

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

Trapàs Capital Sardana Ciurana-Candini. Foto: Martí E. Berenguer

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

Foyer presentació Guia 2015. Foto: Martí E. Berenguer

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

El tenor Josep Carreras clou al Liceu Barcelona com a Capital de la Sardana 2014

8/2/15 -

· Calella serà la Capital de la Sardana 2015 a partir del 14 de març

 

· L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que properament la ciutat tindrà 'La Casa de la Sardana' durant la presentació de la Guia d'Aplecs i Concursos Sardanistes 2015 al Foyer del Liceu 

L’actuació del tenor Josep Carreras al Gran Teatre del Liceu, acompanyat de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i la Polifònica de Puig-Reig, ha suposat la clausura simbòlica de Barcelona com a Capital de la Sardana 2014.

Aquest concert ha permès gaudir de la interpretació de diverses sardanes i cançons catalanes a través de la veu d’un dels grans tenors del s. XX. Alguns dels temes que ha pogut escoltar el públic que omplia el colós barceloní han sigut ‘Sant Martí del Canigó’, de Pau Casals; ‘Puigsoliu’, de Joaquim Serra o ‘És la Moreneta’, d’Antoni Carceller. Els assistents han ovacionat i aplaudit repetidament l’artista, qui ha hagut d’oferir diversos bisos, com ara ‘Rosó’, de Josep Ribas; ‘El Virolai’, de Josep Rodoreda i ‘La Santa Espina’, d’Enric Morera. A més a més, al final del concert més de 80 dansaires de les colles sardanistes de sardana esportiva de la ciutat de Barcelona han entrat a la platea i han format una gran rotllana de germanor per ballar una sardana final.

Aquest espectacle forma part del Festival del Mil·lenni, un dels grans esdeveniments musicals de Barcelona.

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya la forma la cobla La Principal de la Bisbal i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines.

Amb aquest concert es clou simbòlicament la capitalitat sardanista de Barcelona, ja que encara resten 2 esdeveniments. El relleu el prendrà Calella a partir del proper 14 de març, dia en què es convertirà en la 3a Capital de la Sardana. 

A l’esdeveniment hi ha assistit Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya; Glòria Renom, diputada del Parlament de Catalunya; Montserrat Candini, alcaldessa de Calella i senadora; Lluís Puig, director general de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya; Marta Alòs, diputada de la Diputació de Barcelona; Carles Sala, Director Barcelona Capital de l’ICUB de Barcelona i Francesc Fabregat, cap de Cultura Popular de l’ICUB de Barcelona i Joan Corbera, director de Comunicació i Relacions Institucionals del Gran Teatre del Liceu. També hi eren Víctor Sallés, coordinador del Projecte Capital de la Sardana; Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya; Santi Ferrerfàbrega, president de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, i Enric Sans, president de la Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona.

Presentació de la Guia d’Aplecs i Concursos 2015

Igualment, a les 17:00 h. el Foyer del Liceu ha acollit la presentació oficial de la Guia d’Aplecs i Concursos Sardanistes 2015. La principal novetat d’enguany és justament la inclusió dels concursos de sardanes de competició al mateix nivell que els aplecs. A més a més, també incorpora contactes amb recursos per a tots aquells que necessitin diverses eines i solucions per a la seva activitat sardanista. En aquest esdeveniment, Jaume Ciurana, Tinent d'Alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, ha anunciat que Barcelona tindrà una ‘Casa de la Sardana’ “a Ciutat Vella, a prop del mar”.

A la Guia d’enguany hi consten fins a 179 aplecs i 60 concursos, escampats per Catalunya, Andorra i el Rosselló. Se n’ha fet una tirada de 14.000 exemplars que es podran aconseguir a través de les territorials dels aplecs, al Palau de la Virreina de Barcelona, diverses oficines de turisme d’arreu de Catalunya i a la seu de la Confederació Sardanista de Catalunya.

A l’esdeveniment també hi ha hagut un apunt musica de la cobla La Principal del Llobregat. Ha consistit en un tastet de 3 obres del seu nou espectacle ‘Manuel de Falla i Catalunya’.

La Confederació Sardanista de Catalunya és l’encarregada de coordinar i editar cada any la Guia, confeccionada per les diverses territorials d’aplecs, la Federació Sardanista del Rosselló i la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya existents.

La Guia d'Aplecs i Concursos Sardanistes s'edita des del 2002, de manera que la d'aquest 2015 és la 14a edició.

A aquesta presentació també hi ha estat present Jaume Ciurana, Tinent d'Alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Aquest portal de premsa recull una tria de notícies que, per la seva rellevància, creiem especialment adients per als mitjans de comunicació en general.

Podeu utilitzar lliurement les imatges i talls de veu publicats sempre que compliu les condicions de la llicència.

En cas de dubte, podeu utilitzar el glossari o contactar amb nosaltres.

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una
Llicència de Creative Commons.