CERCADOR

Concert inauguració. Foto: Francesc 'Avi' Botet

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

Homenatge al professor i tenorista Jaume Vilà. Foto: Francesc 'Avi' Botet

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

Concert final amb les cobles del Conservatori de Barcelona i de Girona. Foto: Francesc 'Avi' Botet

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

Francesc Cassú dirigeix les cobles del Conservatori de Barcelona i de Girona. Foto: Francesc 'Avi' Botet

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

L’Esmuc acull les 1es Jornades d’Estudi dels Instruments de la Cobla

12/4/15 -

 

  • La intenció és que sigui un punt de trobada entre docents i estudiants per compartir coneixement, objectius, problemes i solucions

 

  • Organitzades conjuntament amb la Confederació Sardanista de Catalunya, vol ser un esdeveniment anual i itinerant pel territori

L’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), ha acollit les 1es Jornades d’Estudi dels Instruments de la Cobla (JEIC), organitzades conjuntament amb la Confederació Sardanista de Catalunya. Les JEIC són unes jornades de reflexió i estudi sobre els instruments de la nostra formació musical més característica per a estudiants d’escoles de música i conservatoris d’arreu de Catalunya, així com a professionals de l’àmbit de l’ensenyament, la difusió, la història o la interpretació que no estiguin adscrits a una escola o conservatori.

El seu objectiu és oferir un punt d’encontre, on docents i estudiants puguin compartir coneixement, objectius, problemes i solucions. La intenció és que sigui un esdeveniment anual de caire itinerant per tot el territori català. Hi ha participat 140 inscrits, entre alumnes, professors i músics, provinents de tota la geografia catalana amb una valoració global d’haver aconseguit els objectius i que hi ha material i voluntat per a moltes més edicions.

Dissabte ha sigut la jornada de treball a través de diverses classes col·lectives d’instruments de la cobla, conferències, taules rodones, tallers i mostra de luthiers i editorials vinculades al món de la cobla i la sardana.

Concert de cloenda

Les JEIC han finalitzat amb un concert a la Sala 3 de l’Auditori que ha servit com a reconeixement a la trajectòria docent de Jaume Vilà. El concert ha anat a càrrec de les cobles dels conservatoris de música de Girona i Barcelona, sota la direcció d’en Jordi Figaró. S’hi ha pogut escoltar peces com ‘Nupcial’, de Ricard Lamote de Grignon; ‘Violetes del bosc’, d’Agustí Borgunyó; ‘Vells amics’, de Joaquim Serra o ‘Almogavarenca’, de Josep Grivé.

Divendres, parlaments i concert inaugural

El vespre del passat divendres ha servit de sessió inagural amb uns parlaments institucionals del director de l’ESMUC, Josep Borràs; el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado; l’intèrpret de tible, pedagog i director Francesc Elias; l’intèrpret de piano, compositor i professor del departament de Jazz a l'Esmuc, Lluís Vidal, i d’un responsable del departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Després hi ha hagut un concert a càrrec de la Cobla de l’Esmuc que ha interpretat ‘La llegenda de St. Jordi’ de Lluís Vidal, per a cobla i trio de jazz, sota la direcció d’en Josep Moliner.

Sobre la Confederació Sardanista de Catalunya

La Confederació Sardanista de Catalunya és una entitat de 3r nivell que aglutina un doble vessant: totes les federacions sardanistes territorials de Catalunya i el Rosselló i totes les organitzacions dels diversos actors sardanistes: cobles, colles i associacions.

La Confederació Sardanista de Catalunya és el punt culminant d’un procés per tal d’unificar totes les expressions i entitats sardanistes sota una figura que eviti duplicacions. És l’interlocutor únic per a l’administració pública per a grans temes sardanistes d’àmbit nacional i promociona, difon i defensa la sardana.

Aquest portal de premsa recull una tria de notícies que, per la seva rellevància, creiem especialment adients per als mitjans de comunicació en general.

Podeu utilitzar lliurement les imatges i talls de veu publicats sempre que compliu les condicions de la llicència.

En cas de dubte, podeu utilitzar el glossari o contactar amb nosaltres.

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una
Llicència de Creative Commons.