CERCADOR

Barcelona tindrà la ‘Casa de la Sardana’

27/12/16 -
  • Divendres, 30 de desembre, tindrà lloc la cerimònia d’inici d’obres

 

  • La ‘Casa de la Sardana’ acollirà totes les entitats d’àmbit nacional, territorial i municipal relacionades amb el món de la sardana i la cobla

Barcelona acollirà de la ‘Casa de la Sardana’, la instal·lació que servirà per unificar les seus de totes les entitats sardanistes de caire nacional, territorial i municipal. La seva ubicació serà al carrer Pou de la Figuera, 15 baixos i la cerimònia d’inici d’obres de remodelació serà el proper divendres, 30 de desembre, a les 19:00 h. A l’esdeveniment hi assistiran Francesc Fabregat, Cap de Cultura Popular de l’Ajuntament de Barcelona; Lluís Puig, director de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya; Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya, i d’altres responsables de les principals entitats sardanistes de la ciutat i de Catalunya.

 

La reforma del local actual contempla la creació d'una sala polivalent en format d’auditori i una zona d’oficines, així com l'optimització de l'espai actual amb una nova distribució, més funcional, adaptada a les necessitats previstes. La ‘Casa de la Sardana’ serà un lloc dedicat a la sardana en tots els seus vessants, per optimitzar recursos i potenciar les dinàmiques de cadascuna de les entitats, a part de fomentar el treball en comú, el debat  i la unitat de criteris.

 

La ‘Casa de la Sardana’ s’integra a la xarxa de Cases de la Festa de l’Ajuntament de Barcelona, un seguit d’espais de cultura popular i tradicional repartits pels diferents barris, que acullen entitats d’àmbits diversos on promoure la cultura popular i tradicional, formar sobre ella i fer-ne recerca i desenvolupar diverses activitats de preparació i difusió, obertes a tothom.

 

Entitats de diversos àmbits territorials

Les entitats nacionals que s’hi acolliran seran la Confederació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, l’Obra del Ballet Popular, la Fundació Universal de la Sardana, la Unió d’Aplecs de Catalunya i l’Associació de Cobles de Catalunya (actualment en procés de constitució). També serà la seu d’entitats de caire territorial com la Federació Sardanista de les Comarques Barcelonines (també en procés de formació), la Comissió d’Aplecs de les Comarques Barcelonines i les Colles Sardanistes de les Comarques Barcelonines. Igualment, servirà de seu de les entitats sardanistes municipals: l’Agrupació Cultual Folklòrica Barcelona, el Foment de la Sardana de Barcelona, la Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona, les Colles Sardanistes de Barcelona Ciutat i l’Obra Sardanista Violetes del Bosc. També hi podran tenir cabuda totes les entitats relacionades amb el món de la sardana i la cobla que hi estiguin interessades​.

 

El termini de l’execució de l’obres és de tres mesos i la inauguració oficial de la nova instal·lació es preveu que sigui pels voltants de Sant Jordi. El projecte, amb un pressupost de 70.000 €, anirà a càrrec de Grup Conoci-3 S.L., que és l’empresa guanyadora del concurs públic de licitació. És una companyia fundada l’any 2000 especialitzada en la construcció, restauració i manteniment d'edificis, amb criteris de sostenibilitat i economia productiva. Entre els seus projectes hi destaquen la restauració i recuperació dels esgrafiats d’una façana catalogada al carrer Sant Pau de Barcelona i la reforma de les instal·lacions a Mercabarna del grup d’alimentació Comerco. 

Aquest portal de premsa recull una tria de notícies que, per la seva rellevància, creiem especialment adients per als mitjans de comunicació en general.

Podeu utilitzar lliurement les imatges i talls de veu publicats sempre que compliu les condicions de la llicència.

En cas de dubte, podeu utilitzar el glossari o contactar amb nosaltres.

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una
Llicència de Creative Commons.