CERCADOR

La cobla ONCE durant el concert de presentació

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

Lliurament dels CD's a la Federació Sardanista de Catalunya

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

Aquesta notícia forma part de l'hemeroteca

Presentat el disc de sardanes dedicades a l'ONCE

26/11/11 - 9 de les 11 sardanes són estrena absoluta
Aquest divendres 25 de novembre, s’ha presentat amb un concert el disc de sardanes dedicades a l’ONCE anomenat ‘Onze sardanes per a l’ONCE’. L’esdeveniment ha tingut lloc a l’Auditori de la seu de l’ONCE, situat a la Gran Via de les Corts Catalanes, 400. A l’esdeveniment hi ha assistit el delegat territorial a Catalunya de l'ONCE, Xavier Grau, i el president de la Federació Sardanista de Catalunya, Bartomeu Duran.

L’activitat ha consistit en un concert amb els músics que voluntàriament formen l'anomenada cobla ONCE. Els integrants d'aquesta cobla i que han enregistrat el disc són: al flabiol, en Bernat Castillejo i en Jordi Figaró; als tibles n’Oriol Oller i en Carles Santiago; a les tenores en Lluís Alcalà i en Jordi Paulí; a les trompetes en Carles Raya, en Jordi Fontanillas, en Roser Santiago i n’Emilio Serrano; al trombó en Martí Fontclara i n’Òscar Bas; als fiscorns en Dani Navarro, en Joan Granados i en Joan Pérez i al contrabaix en Marc Santiago. La direcció d’aquesta cobla tan especial ha anat a càrrec d’en Francesc Gregori d’en Jesús Ventura.

De les 11 sardanes que conformen aquest nou volum musical, dedicat especialment per a l’ONCE, 9 en són estrenes absolutes. Se'n podrà aconseguir un exemplar gratuït sol·licitant-lo a la Federació Sardanista de Catalunya.

Una història de normalització
Aquest disc és el resultat d'una llarga història: en Jordi Fort, de l'entitat Amics de la Sardana de Cornellà, està afiliat a l'ONCE i ja fa un temps va proposar un curset de sardanes per a membres d'aquesta organització. L'èxit de participants va ser notable i va provocar que el mestre Antoni Guinjoan els escrivís una sardana titulada 'Ballant en un tancar d'ulls'. La peça es va estrenar a l'Aplec de Cubelles per part de la cobla Ciutat de Cornellà, amb la presència dels sardanistes de l'ONCE. Davant d'aquesta mobilització en Jordi Fort va proposar a l'ONCE enregistrar un disc amb sardanes dedicades a l’Organització. L’ONCE s’hi va de sumar de seguida i amb entusiasme al projecte i amb l'ajuda d'en Carles Santiago, va aconseguir la implicació d’un grup de compositors i músics. D'aquí aquestes 11 sardanes tan especials que en Jordi Lara, del programa 'Nydia' de TV3, ha contextualitzat amb comentaris annexos al disc.

Els títols i els autors de les sardanes són: 'Sardanes a l’ONCE', d'en Jordi Paulí i Safont; 'A ulls clucs', d'en Daniel Gasulla i Porta; 'Llums ' d'en Jesús Ventura i Barnet; 'Haidra i Jaso', de n' Agustí Serratacó i Costa; 'Més enllà', d'en Carles Raya i Civit; 'Sisè sentit' d'en Lluís Alcalà i Baqués; 'Amb la llum del cor', d'en Tomàs Gil i Membrado; 'Amb tota la il·lusió ', d'en Joaquim Soms i Janer; 'Un home fort', d'en Carles Santiago i Roig; 'Once in your life', de n'Anna Abad i Gils i 'Ballant en un tancar d’ulls', de n'Antoni Guinjoan i Simeón. L'edició del disc va a càrrec d'Audiovisuals de Sarrià, una companyia habitual en el món de la promoció i difusió del món de la sardanaAquest portal de premsa recull una tria de notícies que, per la seva rellevància, creiem especialment adients per als mitjans de comunicació en general.

Podeu utilitzar lliurement les imatges i talls de veu publicats sempre que compliu les condicions de la llicència.

En cas de dubte, podeu utilitzar el glossari o contactar amb nosaltres.

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una
Llicència de Creative Commons.