CERCADOR

Mor Josep Maria Roglan, compositor de cobla i vinculat al món de les havaneres i el cant coral

10/12/12 -
Aquest passat dissabte a la matinada el compositor de cobla i vinculat al món de les havaneres i el cant coral, Josep Maria Roglan, ha mort a l’Hospital de Sant Joan Despí Oriol Broggi, als 66 anys. 

Nascut a Molins de Rei el 27 de novembre de 1946 ha estat principalment compositor de sardanes i sardanes revesses, la modalitat de la sardana que pretén ocultar els passos de curts i de llargs al dansaires perquè els esbrinin mitjançant l’oïda musical i diverses operacions matemàtiques. Algunes de les seves sardanes més conegudes són ‘Bell esplai’, ‘Concert de tardor’, ‘Molins de Rei ciutat gegantera’ o ‘Sempre endavant’. D’altra banda, ‘Dalt l’esvelt Monteixo’ va aconseguir el 3r premi Joaquim Serra 1981 i ‘Mariona’ el 1r. accèssit del Concurs Musical del 25è Aniversari de la Unió de Colles Sardanistes (UCS) 1984. Pel que fa a les revesses, es poden destacar composicions com ‘L'alcalde Garrofa’, ‘Quins nassos!’ o ‘Revessa n. 12’.

Era membre i director del grup d'havaneres Morralla i també va encapçalar els grups  d'havaneres Els Llobarros del Llobregat i Els Pirates. La seva havanera més famosa és ‘La barca xica’. Igualment va treballar pel món coral com a director de la Coral de l'Agrupació Folklòrica, de Molins de Rei. 

Aquest portal de premsa recull una tria de notícies que, per la seva rellevància, creiem especialment adients per als mitjans de comunicació en general.

Podeu utilitzar lliurement les imatges i talls de veu publicats sempre que compliu les condicions de la llicència.

En cas de dubte, podeu utilitzar el glossari o contactar amb nosaltres.

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una
Llicència de Creative Commons.