CERCADOR

Cobla i públic

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

Portada Guia d'Aplecs 2013

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

Andorra la Vella, última població que acull la presentació territorial de la Guia d’Aplecs

2/2/13 -
· A partir d'ara el nou projecte Capital de la Sardana organitzarà l'esdeveniment
 
· És la 12a edició i se n'ha fet una tirada de 16.000 exemplars

· Enguany hi ha un total de 175 aplecs repartits per Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord

· Per primera vegada es podrà consultar en digital a guia.sardanista.cat 
La Sala de Congressos d'Andorra la Vella ha acollit la presentació oficial de la Guia d'Aplecs de la Sardana 2013. Les principals novetats d’enguany de la Guia d’Aplecs són que es pot consultar en digital a guia.sardanista.cat i que compta amb un calendari provisional i aproximat dels concursos de sardanes de competició, repartits pel seus respectius territoris i organitzats cronològicament. A més a més, el president de la Federació Sardanista de Catalunya ha fet saber que amb Andorra la Vella es clou el caràcter itinerant de presentacions per territoris. A partir d’ara el nou projecte Capital de la Sardana, i la població que ostenti aquest títol, serà on es presenti la Guia. 

La Guia d’Aplecs és el llibret que recopila tots els aplecs de totes les poblacions de Catalunya, Andorra i el Rosselló i és la seva 12a edició. Enguany se'n comptabilitzen fins a 175, editats en ordre cronològic i alfabètic. L'edició de la Guia la coordina i edita cada any la Federació Sardanista de Catalunya a partir de  les diverses comissions territorials existents. 

A l’esdeveniment hi han assistit la Cònsol Major d'Andorra la Vella, Maria Rosa Ferrer Obiols; la Consellera de Cultura, Meritxell Rabadà Duque; el president de l'Agrupació Sardanista Andorrana, Daniel Pérez; el president de la Federació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado i diverses personalitats vinculades al món de la sardana i la dansa catalana.

Una important representació del món de la sardana ha assistit a la Sala de Congressos per poder tenir de primera mà aquest llibret que es repartirà gratuïtament per mitjà de les coordinadores territorials corresponents. També estaran disponibles a la seu nacional de la Federació Sardanista de Catalunya a Barcelona (c/ Virgili, 28). Enguany se n'ha fet una tirada de 16.000 exemplars.

La segona part de l'esdeveniment ha comptat amb  un concert de cobla a càrrec de la Jovenívola d'Agramunt, que ha ofert una selecció de sardanes, entre elles 'Catalans a l'Alcàrria', en homenatge al compositor Joaquim Soms, mort el passat 28 de desembre. Aquesta sardana és especialment commemorativa perquè es va convertir en l'himne dels combatents catalans destinats a l'Alcàrria durant la Guerra Civil espanyola i va suposar-li més d'un any de presó després del conflicte.

Aquest portal de premsa recull una tria de notícies que, per la seva rellevància, creiem especialment adients per als mitjans de comunicació en general.

Podeu utilitzar lliurement les imatges i talls de veu publicats sempre que compliu les condicions de la llicència.

En cas de dubte, podeu utilitzar el glossari o contactar amb nosaltres.

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una
Llicència de Creative Commons.