CERCADOR

Portada Guia d'Aplecs 2014

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

Presentació de la Guia d’Aplecs 2014 a Arenys de Munt

8/2/14 -
· Enguany s’hi recullen 174 aplecs d’arreu Catalunya, Andorra i el Rosselló
· La presentació és un dels darrers esdeveniments d’Arenys de Munt com a Capital de la Sardana 2013
Aquest dissabte Arenys de Munt ha acollit, a les 17:00 h. a la Sala Municipal d’Arenys de Munt, la presentació de la Guia d’Aplecs 2014. Enguany s’hi compten fins a 174 aplecs repartits per tot el territori de Catalunya, Andorra i el Rosselló. Per 1a vegada incorpora els principals esdeveniments de la Capital de la Sardana, aquest 2014 serà Barcelona. A més a més, també per 1a vegada, hi ha un calendari provisional unificatde concursos de sardanes, ordenats cronològicament.
 
A l’esdeveniment hi ha assistit l’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda; el president de la Federació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado; el president del Comitè d’Arenys de Munt Capital de la Sardana, Joan Roca i diverses personalitats vinculades al món de la sardana i la dansa catalana. 
 
La presentació s’ha dividit en 3 instants: intervenció de les autoritats per parlar de la Guia i el seu paper; concert de cobla a càrrec de la cobla La Flama de Farners sota la direcció de Jordi Molina, i lliurament a tots els assistents d'una Guia.
 
La Guia d'Aplecs és el llibre de referència que recull els principals actes sardanistes de Catalunya, Andorra i el Rosselló. S’hi presenten en ordre cronològic els aplecs que se celebren, la població on es porta a terme, l’hora, l’indret i les cobles que hi actuen.
 
A més a més, també hi consta informacions d’interès com ara el contacte amb diverses cobles en actiu o d'altres activitats sardanistes complementàries.
 
La Federació Sardanista de Catalunya és l’encarregada de coordinar i editar cada any la Guia d’Aplecs, confeccionada per les diverses comissions territorials existents.
 
La Guia d'Aplecs s'edita des del 2002, de manera que la d'aquest 2014 és la 13a edició. Cada any el seu disseny és diferent i sorprenent, de manera que aquest és un dels altres al·licients perquè els sardanistes s’atansessin a la població maresmenca.
 
Aquest esdeveniment es desenvolupa cada any a un indret diferent i enguany s’ha celebrat a Arenys de Munt perquè és una de les activitats programades dins del projecte Capital de la Sardana, que enguany enceta Arenys de Munt i que vol convertir una població cada any en l’epicentre del món sardanista des de diversos punts de vista. A més a més, amb ‘Capital de la Sardana’ es busca una dinamització cultural, econòmica i turística de cada població.
 
Sobre la Federació Sardanista de Catalunya
La Federació Sardanista de Catalunya és l’estament nacional que aplega les entitats, seccions i associacions sardanistes de Catalunya, Andorra i el Rosselló. De fet, és la segona federació cultural del tercer sector de Catalunya en nombre d’associacions adherides, segons les dades publicades al número 430 (edició del mes de novembre de 2008) dels Fulls de la Cultura i Comunicació del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. En concret, la Federació Sardanista de Catalunya compta amb 349 associacions adherides, el que la situa en el segon lloc entre les 28 federacions culturals recollides, just per darrere de la Federació Catalana d’Entitats Corals (421 adherits).
 
Des del primer dia, la funció de la Federació Sardanista de Catalunya ha estat la d’aplegar, donar suport, assessorar, coordinar i defensar totes les entitats i manifestacions sardanistes de Catalunya, Andorra i el Rosselló des de cobles i colles de sardanes, passant per tot tipus d’associacions i personalitats jurídiques lligades a aquesta expressió de la cultura catalana.
 
L’actuació de la Federació s’estén per tot el territori de Catalunya, Andorra i el Rosselló, ja que des de l’any 2000 la Federació Sardanista del Rosselló està associada a la Federació Sardanista de Catalunya. També Andorra està inclosa en l’àmbit d’actuació de la Federació, ja que les entitats sardanistes del principat també hi estan associades.

Aquest portal de premsa recull una tria de notícies que, per la seva rellevància, creiem especialment adients per als mitjans de comunicació en general.

Podeu utilitzar lliurement les imatges i talls de veu publicats sempre que compliu les condicions de la llicència.

En cas de dubte, podeu utilitzar el glossari o contactar amb nosaltres.

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una
Llicència de Creative Commons.