CERCADOR

Pla general

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

Martínez-Castignani i Vicky Peña

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

Rubén Gimeno

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

Pla detall

Cliqueu sobre la imatge per ampliar.
També podeu descarregar la imatge.

Barcelona capital de la Sardana 2014 acull la representació simfònica de l’obra 'La Santa Espina'

15/3/14 -
· L’obra compta amb dramatúrgia original d’Àngel Guimerà i música d’Enric Morera 

· La capital de la Sardana oferirà durant un any diversos esdeveniments vinculats a la sardana
Aquest dissabte, 15 de març, a les 21.00 h., el Barcelona Teatre Musical (c/de la Guàrdia Urbana, 7) ha acollit la representació de l’obra del teatre líric català ‘La Santa Espina’, amb dramatúrgia original d’Àngel Guimerà i música d’Enric Morera. La part musical ha anat a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida pel seu titular, Rubén Gimeno, amb la mezzosoprano Anna Alàs i Jové, el tenor David Alegret i el baríton Enric Martínez-Castignani, així com la coral Polifònica de Vilafranca. 

‘La Santa Espina’ es va estrenar l’any 1907 i aquesta representació s’emmarca en el programa de més de 100 activitats previstes per a aquest any a Barcelona com a capital de la Sardana. Aquest és un projecte liderat per les tres entitats sardanistes i de la dansa catalana més importants de Catalunya: la Federació Sardanista de Catalunya, que aplega les agrupacions sardanistes i cobles; la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, que aglutina les colles de competició; i l'Obra del Ballet Popular, bressol d'entitats vinculades a la sardana i la dansa catalana. 

La intenció de la capital de la Sardana és convertir durant un any una població diferent del territori en un punt de trobada obligada no només per al món de la sardana i la dansa catalana, sinó també per a la resta de la societat. Aquest projecte vol oferir a tothom un esdeveniment nou, festiu i dinàmic vinculat a la sardana.

L'esdeveniment ha comptat també amb la presència del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; el director general de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig; el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; el màxim responsable del projecte Capital de la Sardana, Víctor Sallés; el president de la Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona, Enric Sans; el president de la Federació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado; el president de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, Santi Ferrerfàbrega i el president de l'Obra del Ballet Popular, Bartomeu Duran.

Aquest portal de premsa recull una tria de notícies que, per la seva rellevància, creiem especialment adients per als mitjans de comunicació en general.

Podeu utilitzar lliurement les imatges i talls de veu publicats sempre que compliu les condicions de la llicència.

En cas de dubte, podeu utilitzar el glossari o contactar amb nosaltres.

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una
Llicència de Creative Commons.